Follow in english








                            Works may / June 2015



                                Works may / June 2015



                               Works may / June 2015


                                 Works may / June 2015


                                   Works may / June 2015



                                 Works may / June 2015


                                       Works may / June 2015




The kitchen now is operational . March 20 ,2015

The kitchen now is operational . March 20 ,2015

The kitchen now is operational . March 20 ,2015

The kitchen now is operational . March 20 ,2015

The kitchen now is operational . March 20 ,2015



March 6, 2015


March 6,  2015

March 6,  2015

March 6,  2015

March 6,  2015








25 februari 2015







21 februari 2015









16 februari 2015




14 februari 2015





10 februari 2015


  6 februari 2015




  4 februari 2015




















the temple room is used as a temporary workshop to
varnish the windows and doors for the back wall.


An opening in the floor facilitates the passage to the crawl space under the building to perform all connections (hot and cold water, electricity, drains


the separation wall (equipped with a hatch ) was built between the kitchen and multipurpose room turn.
 the passages were provided to the kitchen and storage room.

In the meantime some preparatory work was carried out inside.








Once received the permission, the first thing that had to happen was to hang out
the "Disclosure of the planning permit" for thirty days.


Before starting with the reconstruction of the garage into a kitchen, a library, and a multipurpose room, the city's permission was required


Before starting with the reconstruction of the garage into a kitchen, a library, and a multipurpose room, the city's permission was required
The garages previously were used by a baker who rented the place as a warehouse. In his explanatory memorandum to the city authorities, the architect explains how the former warehouse, which opens onto the parking, will be furnished as a kitchen, a multipurpose room and a library. The gates will be replaced by a wall in carpentry.


Before starting with the reconstruction of the garage into a kitchen, a library, and a multipurpose room, the city's permission was required.


The treshold and (hidden) middle door were removed . A 15 mm thick solid oak parquet was provided. Since may 23, the temple room can be used again, as well as the sanitary equipment, and a sink with hot and cold water to wash the plates, etc.



This shows the temple room's back wall before the construction works started



Also the masonry of the income hall and cloakroom were finished









After the brickwork was terminated, the temple room and the sanitary equipment was made ready for use again



















This photo shows the situation before the works started

This is the architect's plan for the renovation
This was the original plan at the time of the purchase

Follow the construction works by Email - Volg de verbouwingswerken per email